
Sfaturi pentru un blog de calitate
Calitatea blogului nostru este elementul ce ne poate diferentia fata de concurenta si ne poate aduce independenta financiara mult visata. Chiar daca acest lucru poate fi greu de crezut atunci cand ne aflam la inceput de drum, un blog este foarte usor de realizat daca respectam anumiti pasi.
Aspectul blogului conteaza mult mai putin fata de calitatea continutului. Continutul este rege in ochii cititorului si al motoarelor de cautare, iar principalul nostru obiectiv este sa ne concentram pe un continut de calitate ce urmeaza a fi publicat cu o anumita ritmicitate.
Aceasta trebuie pastrata constanta pe toata durata existentei blogului, deoarece cititorilor nu le place un blogger ce scrie foarte mult intr-o perioada scurta de timp si dispare apoi o perioada indelungata.
Blogurile trebuie facute din placere
Este important sa avem grija sa ne alegem teme de care suntem pasionati pentru a scrie usor si cursiv, iar in fiecare saptamana ar fi bine daca ne-am face o lista de subiecte pe care sa le folosim in viitor. Acest lucru ne va ajuta in momentul in care vom intra in pana de idei.
Atunci cand creem un blog nu trebuie sa ne gandim la monetizare. Este important in prima faza sa avem un continut bogat si de calitate care sa faca cititorul sa ramana pe blog, iar monetizarea acestuia va veni in timp.
Pentru cei ce sunt la inceput de drum este bina sa stie ca backlinkurile sunt unele dintre cele mai importante criterii ale clasarii unui site. Acestea pot fi cumparate dar acest lucru trebuie facut cu mare atentie deoarece conteaza foarte mult calitatea acestora. Nu trebuie sa ii stresam insa pe ceilalti bloggeri pentru a ne afisa un link pe site-ul lor si nici pentru share la posturi, deoarece nu am obtine decat un efect contrar.
Nu trebuie nici sa ne bazam pe traficul pe care il putem obtine din partea altor bloggeri, deoarece acesta va fi efemer daca nu avem continut bogat si de calitate.
Sfaturile cele mai bune pot fi obtinute de la bloggeri renumiti
Daca avem ezitari in privinta directiei in care se indreapta blogul nostru putem sa cerem ajutorul unor bloggeri mai vechi, iar acesta ne va fi oferit fara intarziere.
Un lucru este cert: nu trebuie sa ne indepartam foarte tare de tema site-ului nostru. Daca blogul este despre ingrijirea copilului nu vom putea cu siguranta sa scriem despre fotografie sau amenajari interioare.
Promovarea blogului in social media este o cerinta obligatorie dar nu trebuie sa exageram cu share-ul pentru grupurile Facebook sau in randul prietenilor. Acest lucru nu ne va aduce vizite in plus ci doar ne va creea o imagine negativa, deoarece ne vom agasa destul de mult prietenii.
Blogosfera este un spatiu in care toti se cunosc foarte bine iar autorul reciproc este un lucru de la sine inteles. Este important sa ajutam cat mai mult aceasta comunitate (share la articolele ce ne par interesante, like-uri, tweet, etc), iar in acest mod vom deveni mai repede observati.
Si un ultim sfat: slefuieste-ti articolul dupa cateva ore, cand capul iti va fi mai limpede si vei putea observa mai usor greselile de exprimare.