
Cum sa scriem pentru un blog
Blogurile sunt unele dintre cele mai citite site-uri ale internetului contemporan deoarece informatiile sunt de cea mai buna calitate si sunt actualizate zilnic.
Pentru a avea un blog cu autoritate trebuie insa sa avem un continut exceptional, iar acest lucru ne poate speria daca suntem bloggeri incepatori. Imi aduc aminte de perioada mea de inceput (acum 6 ani in urma), cand am scris un post pe blog ce mi-a luat nu mai putin de 6 ore, iar rezultatul a fost un articol destul de slabut.
Cum „pofta vine mancand” usurinta in scris va sosi cu timpul, dar pentru inceput este bine sa respectam anumite reguli.
Blogul trebuie sa aiba continut usor de citit
In primul rand blogul va trebui sa fie nisat pe subiectele de care suntem pasionati. Ganditi-va ca veti scrie ani intregi pe blog iar acest lucru va deveni un chin daca nisa pe care este blogul nu ne place. In plus pentru un blog continutul va fi mult mai important decat designul, asa ca degeaba ne vom bate capul sa gasim o o grafica excelenta daca nu avem articole de calitate.
Inainte sa ne apucam de scris va trebui sa ne creem o lista de subiecte pentru cel putin doua saptamani in avans. Acest lucru ne va ajuta sa scriem cursiv, chiar si atunci cand intram in pana de idei.
Blogul este un job ce ne va solicita mai mult decat unul obisnuit. Articolele vor trebui scrise periodic deoarece cititorii se vor obisnui sa ne citeasca la o anumita perioada. Este necesar sa ne gandim foarte bine timpul, deoarece este mai bine sa scriem doua articole pe saptamana, decat sa scriem 15 iar apoi sa disparem trei luni.
Articolele trebuie scrie corect gramatical
Daca ne gandim ca nu vom fi niciodata singuri pe nisa in care vom activa si suntem tentati sa renuntam este un lucru gresit. Sigur ca internetul este plin de bloggeri din toate nisele, dar fiecare are un stil propriu de a scrie iar articolele noastre vor aduce cu siguranta informatii noi despre anumite subiecte.
Este important ca sa „slefuim” articolele dupa o perioada de cateva ore. Acest lucru ne va ajuta sa ne cizelam exprimarea si sa reformulam unele idei iar acest lucru trebuie facut avand un cap limpede, fara sa ne aflam sub influenta celor scrise cu cateva minute mai devreme.
Eu fac acest lucru la 2 – 3 ore dupa ce am terminat de scris, iar cazurile in care reformulez pana la jumatate din continutul articolului nu sunt deloc rare.
Inceputul articolului este piesa de rezistenta a contentului. Acesta va trebui formulat intr-un stil provocator care sa determine cititorii sa isi continue lectura, deoarece este un lucru stiut faptul ca daca nu reusim sa atragem atentia cititorilor in 5 – 7 secunde acestia vor parasi site-ul.
Pentru a iesi in evidente este important sa ne creem un stil propriu de a scrie. Este total nerecomandat sa incercam sa imitam alti bloggeri, deoarece rezultatul nu se va ridica niciodata la inaltimea asteptarilor.
Acest lucru va ajuta ca postarile sa fie scrise de acceasi maniera iar cititorii vor fi obisnuiti cu stilul nostru.